Кулинарни рецепти » Хайвер от спаначени корени

 Хайвер от спаначени корени

Продукти:

• 500 г почистени спаначени корени
• 2 стръка пресен чесън
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 4-5 с.л. олио
• магданоз, копър
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Варим коренчетата 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме ги и докато са топли, прибавяме накиснатия и отцеден хляб. Разбиваме с миксера, като наливаме по малко от олиото.

Счукваме бялата част от чесъна, а зелената нарязваме на ситно. Прибавяме към разбитите спаначени корени. Прибавяме и ситно нарязаните копър и магданоз. Подправяме със сол и лимонов сок. Оформяме в чиния и украсяваме с ореховите ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало