Кулинарни рецепти » Боб с лютеница

 Боб с лютеница

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. стар фасул
• 3-4 едри скилидки чесън
• 1 парче праз /бялата част/
• 1 бурканче лютеница
• сол, олио

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме. Докато пюрето е топло, подправяме с олио, сол, наситнен праз и счукан чесън. По желание може да размием чесъна в малко оцет.

Разбъркваме хубаво боба с тези продукти, изчакваме да изстине и прибавяме лютеницата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало