Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 скилидки чесън
• 1/2 зелени пиперки от туршия
• маслини, орехи
Начин на приготвяне:
Разбъркваме олиото с червения пипер, прибавяме счукания чесън и изварата. Разбиваме с вилица, докато получим пухкав крем.
Оформяме сместа като таралежче, а върху него набождаме нарязаните на иглички печени орехови ядки. От маслините правим очички и муцунка на таралежчето, а около него нареждаме ивички от чушките.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...