Продукти:
• 500 г козе сирене
• 9 големи чушки /по 3 зелени, червени, жълти/
• 280 мл зехтин
• 50-100 мл бяло вино
• 10 г желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка копър
• 4-8 стръка магданоз
• 1 стрък босилек
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• подправки
Начин на приготвяне:
Потапяме чушките за 10 мин във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на ленти, които разстиламе в тава. Поръсваме със сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз, копър и босилек. Поливаме ги със зехтин и оставяме да престоят около 30 мин на хладно.
Затопляме виното, отстраняваме от огъня и прибавяме останалия зехтин, сметаната, пасираното сирене и предварително разтворения желатин. Поръсваме с черен пипер и объркваме добре.
Покриваме дъното на малка тавичка с домакинско фолио и редуваме пластове от чушки и кремообразна смес. Отгоре пак покриваме с фолио. Притискаме с дъска за хляб и поставяме лека кутия. Оставяме да престои 1 нощ в хладилник.
Нарязваме добре охладения мус на правоъгълни парчета и поднасяме с препечени филийки черен или ръжен хляб.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...