Продукти:
• 500 г червени картофи
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги пресоваме.
Настъргваме лука, прибавяме го към пюрето, посоляваме на вкус и постепенно наливаме олиото, като непрекъснато бъркаме сместа.
Прибавяме гриса, сварен на гъста каша в 1 ч.ч. подсолена вода. Подправяме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...