Продукти:
• 500 г червени картофи
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги пресоваме.
Настъргваме лука, прибавяме го към пюрето, посоляваме на вкус и постепенно наливаме олиото, като непрекъснато бъркаме сместа.
Прибавяме гриса, сварен на гъста каша в 1 ч.ч. подсолена вода. Подправяме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...