Продукти:
• 500 г червени картофи
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги пресоваме.
Настъргваме лука, прибавяме го към пюрето, посоляваме на вкус и постепенно наливаме олиото, като непрекъснато бъркаме сместа.
Прибавяме гриса, сварен на гъста каша в 1 ч.ч. подсолена вода. Подправяме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...