Продукти:
• 250 г шунка
• 1 пакетче краве масло
• 150 г сметана
• 2 с.л. коняк или ром
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в 20-25 г от маслото и разреждаме с прясното мляко.
Прекарваме шунката през месомелачка и я смесваме с приготвения сос. Прибавяме сметаната, останалото масло, разбито на крем, коняка, червения и черния пипер. Посоляваме на вкус и разбъркваме.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...