Продукти:
• 300 г суха бакла
• 2 глави лук
• 1 стрък целина
• 1 картоф
• 5 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме баклата за една нощ в студена вода, изплакваме я и отцеждаме. Слагаме я в подсолена вода и прибавяме ситно нарязаните картоф, лук и целина.
Наливаме вода и варим 2 часа на умерен огън. После посоляваме, наливаме половината зехтин и пасираме до гладка смес.
Загряваме останалия зехтин, изсипваме баклата и готвим 4-5 мин. Поднасяме пастета, гарниран със сварен спанак и поръсен с лют червен пипел.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...