Продукти:
• 2 пушени скумрии
• 1 опаковка сметана
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Обелваме скумриите, отстраняваме главите, опашките и костите. Нарязваме месото на парченца и го разбиваме с миксер.
Разбиваме сметаната и я прибавяме към рибата заедно с лимоновия сок. Сервираме муса в чиния или върху филии хляб, украсени с резенчета лимон.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...