Продукти:
• 250-300 г прясна неосолена риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 филии стар бял хляб
• 2 картофа
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. стафиди
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на едри парчета.
Загряваме на огъня леко подсолена вода. Щом заври, сипваме оцета и пускаме рибените парчета да се варят. Когато рибата се развари, прецеждаме бульона, а месото претриваме през сито заедно със сварените и обелени картофи. Прибавяме накиснатия хляб, ситно нарязания лук, стафидите и лимоновата кора. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Съединяваме с размекнатото и разбито на крем масло. Подреждаме готовия пастет в чиния за сервиране и го украсяваме с клончета магданоз, кръгчета лимон, резенчета твърдо сварени яйца и маслини.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...