Кулинарни рецепти » Пастет от червени чушки и орехи

 Пастет от червени чушки и орехи

Продукти:

• 2 големи червени чушки
• 2 скилидки чесън
• 4 сухара
• 100 г орехи
• 4 с. л. олио
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семките, нарязваме ги и слагаме в дълбок съд. Добавяме нарязания чесън, счукания сухар, смлените орехи, олиото, оцета и солта. Пасираме всичко с пасатор или миксер.

Поставяме пастета в подходяща чиния и украсяваме с парченца чушка, орехови ядки и пр. (Добре е да използваме по-месести чушки.)

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало