Продукти:
• 2 големи червени чушки
• 2 скилидки чесън
• 4 сухара
• 100 г орехи
• 4 с. л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семките, нарязваме ги и слагаме в дълбок съд. Добавяме нарязания чесън, счукания сухар, смлените орехи, олиото, оцета и солта. Пасираме всичко с пасатор или миксер.
Поставяме пастета в подходяща чиния и украсяваме с парченца чушка, орехови ядки и пр. (Добре е да използваме по-месести чушки.)
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...