Продукти:
• 125 г лешници
• 2 белтъка
• 80 г пудра захар
• 1 пакетче ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме солта и белтъците и разбиваме, постепенно добавяйки захарта. Когато пяната стане твърда, прибавяме ситно нарязаните лешници и ванилията.
Гребваме от сместа с чаена лъжичка и слагаме в тавичката, предварително намазана с масло. Печем около 15 мин на слаб огън.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...