Продукти: • 500 г сварено червено цвекло • 100 сварен бял фасул • 100 г зелен фасул от консерва • 1 стрък праз • 1 круша • 1 с.л. запечени и смлени лешници • сол За заливката: • 1 к.ч. зехтин • 1 с.л. оцет • 2 с.л. ситно нарязан копър • 1-2 скил...
Продукти: • 2 ч.ч. царевични зърна • 10 ореха • 2 скилидки чесън • 2 с.л. олио • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Счукваме орехите с чесъна. Заливаме царевичните зърна със студена вода и ги оставяме да киснат 5-6 часа. Отцеждаме ги, слагам...
Продукти: • 1 кг червено цвекло • 1-2 с.л. оцет • 1 ч.л. зехтин • сол За пюрето: • 500 г картофи • 1 глава чесън • сокът от 1-2 лимона • 3-4 с.л. зехтин • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме цвеклото. Заливаме главата от цвекл...
Продукти: (за 4 порции) • 2 малки глави целина • 2 с.л. олио • 1 с.л. оцет • черен пипер, сол За соса: • 2 твърдо сварени жълтъка • 1 суров жълтък • 4-5 капки оцет • 1 ч.л. горчица • 1 1/2к.ч. олио • естрагон, каперси • чесън, черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 глава целина • 100 г синьо сирене • 100 г счукани орехи • 1 с.л. коняк • 4 с.л. олио • 1 с.л. оцет • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Настъргваме целината и я смесваме с орехите. Държим на хладно място до сервирането. В дълбок ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава целина • 2 ябълки • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Сваряваме целината в подсолена вода и я настъргваме на едро ренде. Обелваме ябълките и също ги настъргваме. Прибавяме ги към целината, подправяме с лимонов сок и с...
Продукти: • 1-2 големи глави целина • 2-3 с.л. прясно мляко • 1 връзка зелен лък • 1 главичка стар лук • 2 с.л. оцет • 1 с.л. олио • 1 ч.л. горчица • 50 г маслини • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме целината, измиваме я, сряз...
Продукти: • 500 г червено зеле • 2 скилидки чесън • 2-3 зърна черен пипер • половин дафинов лист • няколко листа целина • 4-5 с.л. олио • оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на тънки ивички. Посоляваме и оставяме да престои 1-2 ч. Кип...
Продукти: • 500 г червено зеле • 1 к.ч. червено вино • 1 ч.л. горчица • 1-2 с.л. стафиди • 1-2 ябълки • 1 глава лук • сокът от 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета....
Продукти: • 2 глави червено цвекло • 1 корен хрян • 3 с.л. олио • 10-15 маслини • чубрица, кимион, сол Начин на приготвяне: Изпичаме цвеклото във фурната, обелваме го и го настъргваме на едро ренде. Настъргваме на ренде и хряна и ги смесваме с цвекло...
Продукти: • 500 г червено цвекло • 100 г хрян • 3 с.л. олио • 1 с.л. оцет • сол Начин на приготвяне: Обелваме цвеклото, нарязваме го на кръгове и го варим в малко подсолена вода. Изваждаме свареното цвекло и го измиваме със студена вода. Така то оста...
Продукти: (за 4 порции) • 2 глави червено цвекло • 1 глава чесън • 1 с.л. лимонов сок • 4 с.л. сметана • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме цвеклото в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на ивички. Счукваме чесъ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г броколи • 200 мл зеленчуков бульон • 150 г кисело мляко • 2 с.л. сметана • 2 с.л. айрян • 1 с.л. олио • 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук • 2 с.л. скълцани бадеми • 1 стръкче исиот • магданоз, маточина • зелена сала...
Продукти: • 4 картофа • 1 ч.ч. сварен булгур • 2 връзки магданоз • 1стрък джоджен • 2 домата от консерва • 2 глави червен лук • 3 резена мандарина • 2 лимона • черен пипер, олио, сол Начин на приготвяне: Почистваме сварения булгур и го накисваме в...
Продукти: • 1 к.ч. ориз • 1 ч.л. краве масло • 2-3 кисели краставички • 2 сварени моркова • 3 с.л. грах от консерва • 300 г сварени гъби • 2 с.л. олио • сокът от половин лимон • магданоз, джоджен • черен пипер, сол. Начин на приготвяне: Сваряваме...
Продукти: • 250 г извара • 3-4 месести пиперки • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. лимонов сок • 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз • 12 маслини • сол Начин на приготвяне: Изпичаме пиперките и ги счукваме ги в дървено хаванче с малко сол и няколко капки олио. ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава карфиол • 1 малка краставица • 1 шепа гъби • 2 домата • 2 с.л. вино • 1/2 ч.л. вегета • 2 с.л. олио • сокът от половин лимон • сол Начин на приготвяне: Сваряваме карфиола в подсолена вода, като поръсваме с лимоновия...
Продукти: • 1 морков • 1 ябълка от кисел сорт • 1 чушка • 1 ч.ч. настърган кашкавал За соса: • 2 с.л. майонеза • 1 ч.л. горчица • 1 с.л. кисело мляко • магданоз и сол Начин на приготвяне: Настъргваме моркова на ситно, нарязваме ябълката на ...
Продукти: • 6 картофа • 1 глава червен лук • 1 връзка магданоз • 2 стръка целина • 4 стръка зелен лук • 5 с.л. начукано печено и запържено кашу • 3 с.л. печено тиквено семе • 3 с.л. зехтин • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. червено вино...
Продукти: • 3-4 ябълки • 1 краставичка • 1 к.ч. овесени ядки • 1 к.ч. орехови ядки • 1 ч.ч. кисело мляко • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Настъргваме ябълките и краставичката. От останалите продукти правим смес, с която заливаме салатата. ...
Продукти: • 1 парче целина /около 150 г/ • 1 парче цвекло /около 200 г/ • 1 к.ч. едро смлени орехови ядки • 100 г гъби • 5 жълтъка от твърдо сварени яйца • 5 сурови жълтъка • 3-4 с.л. олио • 3 с.л. оцет • 1 бучка краве масло • сол • цели орехови ядки за ...
Продукти: • 1 ч.ч. сварен дълъг ориз • 1 к.ч. сварена червена леща • 1 к.ч. леблебия • 1 червена маринована чушка • 1 непълна к.ч. млечна царевица от консерва • 1 шайба ананас от компот • 1-2 стръка копър • 1 стрък целина • сол, черен пипер • олио или зехти...
Продукти: • 5 картофа • 1 глава червен лук • по 1 к.ч. грах и царевица от консерва • 2 яйца • 5 стръка магданоз • 2 стръка копър • 3 с.л. олио • 2 с.л. лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета, объркваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава червено цвекло • 1 малка ряпа • 1 по-голямо парче целина • 2-3 моркова • 1 стрък праз /бялата част/ • 2 с.л. нарязани черни маслини • 1 малка ябълка • 2 с.л. белени слънчогледови семки • сокът от 2 лимона • 3 с.л. зехтин ...