Продукти:
• 1 глава целина
• 100 г синьо сирене
• 100 г счукани орехи
• 1 с.л. коняк
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината и я смесваме с орехите. Държим на хладно място до сервирането.
В дълбок съд намачкваме с вилица сиренето и го разбиваме с коняка. Поръсваме със сол и черен пипер, подправяме с олио и оцет на вкус.
В момента на поднасянето изсипваме соса върху салатата и разбъркаваме.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...