Продукти: 
•	1 ч.ч. нахут
•	1 глава лук
•	1 глава чесън
•	1 к.ч. олио
•	сокът от 2 лимона
•	1 ч.л. сода бикарбонат
•	джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне, като внимаваме зрънцата да не се разварят, а да останат цели. 
Отцедеждаме и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук. 
Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме олиото и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме нахута с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
 
              Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
 
              Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
 
              Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...