Кулинарни рецепти » Салата с кашу и тиквено семе

 Салата с кашу и тиквено семе

Продукти:

• 6 картофа
• 1 глава червен лук
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка целина
• 4 стръка зелен лук
• 5 с.л. начукано печено и запържено кашу
• 3 с.л. печено тиквено семе
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червено вино
• 1ч.л. соев сос
• 1 ч.л. леко лют червен пипер
• сол.

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите със соевия сос, червения пипер и 1 щипка сол. Обелваме и
оставяме да изстиват, след което нарязваме на кубчета.

Смесваме доматеното пюре, виното, сока и соса, наситнените червен лук и стръковете от целина. Оставяме малко да постоят и пасираме.

Леко запържваме кашуто и тиквените семена в тефлонов тиган с малко мазнина, счукваме ги леко и добавяме към соса. Заливаме оцветените картофи, посипваме с наситнените зелении и леко разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало