Продукти: 
•	6 картофа
•	1 глава червен лук
•	1 връзка магданоз
•	2 стръка целина
•	4 стръка зелен лук
•	5 с.л. начукано печено и запържено кашу
•	3 с.л. печено тиквено семе
•	3 с.л. зехтин
•	1 с.л. доматено пюре
•	1 с.л. лимонов сок
•	1 ч.л. червено вино
•	1ч.л. соев сос
•	1 ч.л. леко лют червен пипер
•	сол.  
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите със соевия сос, червения пипер и 1 щипка сол. Обелваме и
оставяме да изстиват, след което нарязваме на кубчета. 
Смесваме доматеното пюре, виното, сока и соса, наситнените червен лук и стръковете от целина. Оставяме малко да постоят и пасираме. 
Леко запържваме кашуто и тиквените семена в тефлонов тиган с малко мазнина, счукваме ги леко и добавяме към соса. Заливаме оцветените картофи, посипваме с наситнените зелении и леко разбъркваме. 
 
              Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
 
              Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
 
              Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...