Продукти: 
•	2-3 глави  целина
•	мариновано червено цвекло
•	маслини и стръкчета магданоз
•	лимонов сок, олио или зехтин
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на филийки и я варим в кипяща подсолена вода. 
Отцеждаме и я подреждаме в салатиера. Подправяме със сол и черен пипер и докато е топла, заливаме със зехтина и лимоновия сок. 
Правим наоколо венец от нарязано на кубчета червено цвекло и украсяваме с маслинки и магданоз.
 
              Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
 
              Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
 
              Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
 
              Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...