Продукти:
• 1 глава карфиол
• 10 зелени маслини
• 10 черни маслини
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. горчица
• 1-2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го заливаме с подсолена вода. Кипваме и варим 10 мин на силен огън. Когато поомекне, го изваждаме, отцеждаме го и изплакваме със студена вода.
Разреждаме горчицата с оцета, прибавяме олиото, черен пипер и сол. Разбъркваме много добре и изсипваме заливката върху карфиола.
Украсяваме салатата с маслините и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...