Продукти:
• 1 кг зеле
• 1 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. кимион
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В 2 л вода слагаме 2 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол, захарта, кимиона и черния пипер и възвираме на огъня.
Когато маринатата заври пускаме в нея нарязаното на ивички зеле. Варим 10 мин и изваждаме зелето с решетеста лъжица.
Разбиваме до побеляване останалите количества олио и оцет и заливаме с получената смес зелето. Посоляваме и подреждаме в чинии за сервиране.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...