Продукти: 
•	1 кг зеле
•	1 1/2 к.ч. олио
•	4 с.л. оцет
•	2 с.л. захар
•	1 ч.л. кимион
•	5-6 зърна черен пипер
•	сол
Начин на приготвяне:
В 2 л вода слагаме  2 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол, захарта, кимиона и черния пипер и възвираме на огъня. 
Когато маринатата заври пускаме в нея нарязаното на ивички зеле. Варим 10 мин и изваждаме зелето с решетеста лъжица. 
Разбиваме до побеляване останалите количества олио и оцет и заливаме с получената смес зелето. Посоляваме и подреждаме в чинии за сервиране.
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
 
              Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
 
              Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
 
              Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...