Продукти: (за 4 порции)
• 4 филийки от франзела
• 2 ч.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 250 г козе сирене
• 1 зелена салата
• 50 г орехи
• копър, магданоз
• фастъчено олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме салатката на ситно, смесваме я с нарязаните на ситно зелени подправки и поръсваме със сол, лимонов сок и фастъчено олио. Разбъркваме добре.
Счукваме чесъна с малко сол и го разбъркваме с олиото.
Печем филийките само от едната страна до поруменяване, намазваме неизпечените им страни с чесновата паста и отгоре слагаме по едно резенче сирене. Печем ги, докато сиренето се разтопи.
Разпределяме зелената салата по чиниите, отгоре слагаме по една филийка със сирене и украсяваме с разрязаните на две орехови ядки.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...