Продукти: (за 4 порции) 
•	4 филийки от франзела
•	2 ч.л. олио
•	2-3 скилидки чесън
•	250 г козе сирене
•	1 зелена салата
•	50 г орехи
•	копър, магданоз 
•	фастъчено олио
•	лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме салатката на ситно, смесваме я с  нарязаните на ситно зелени подправки и поръсваме със сол, лимонов сок и фастъчено олио. Разбъркваме добре. 
Счукваме чесъна с малко сол и го разбъркваме с олиото. 
Печем филийките само от едната страна до поруменяване, намазваме неизпечените им страни с чесновата паста и отгоре слагаме по едно резенче сирене. Печем ги, докато сиренето се разтопи. 
Разпределяме зелената салата по чиниите, отгоре слагаме по една филийка със сирене и украсяваме с разрязаните на две орехови ядки. 
 
              Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
 
              Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
 
              Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...