Продукти:
• 200 г кашкавал
• 2 кисели краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 2 глави червен лук
• 1 червена чушка от туршия
• 2 зелени домата от туршия
• 1 к.ч. зелен фасул от консерва
• 1 ч.ч. айрян
• 4 с.л. майонеза
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета кашкавала, киселите краставички и яйцата. Прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и домати, както и нарязания фасул.
Смесваме айряна с майонезата, горчицата, лимоновия сок и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре и заливаме салатата с тази смес. Слагаме готовата салата за 20 мин в хладилника.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...