Кулинарни рецепти » Салата с ориз и леща

 Салата с ориз и леща

Продукти:

• 1 ч.ч. сварен дълъг ориз
• 1 к.ч. сварена червена леща
• 1 к.ч. леблебия
• 1 червена маринована чушка
• 1 непълна к.ч. млечна царевица от консерва
• 1 шайба ананас от компот
• 1-2 стръка копър
• 1 стрък целина
• сол, черен пипер
• олио или зехтин
• лимонов сок или ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Изчистения и изплакнат с няколко топли води ориз сваряваме в 2 ч.ч. подсолена кипяща вода. За да не се развари към края на варенето прибавяме 1 ч.л. лимонов сок.

Отцеждаме ориза от излишната вода, оставяме го да изстине и го смесваме със сварената и отцедена леща, нахута, отцедените от маринатата царевични зърна и нарязаните на ситно чушка и ананас. Поръсваме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.

Разбъркваме добре и прибавяме наситнените копър и целина. Украсяваме с маслинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало