Кулинарни рецепти » Круши Рокфор

 Круши Рокфор

Продукти: (за 4 порции)

• 4 узрели и сочни круши
• 1-2 стръка пресен лук
• 75 г сирене “Рокфор”
• 2 с.л. по-гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• сол, черен пипер
• средата на 1 зелена салата за подложка

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме листата зелена салата. Правим от тях подложка в салатиерата.

Изчистваме крушите от семките, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме ветрилообразно върху листата зелена салата.

Разбъркваме киселото мляко с олиото, прибавяме настъргания “Рокфор” и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Избъркваме хубаво.

Изсипваме сместа върху крушите и отгоре наръсваме с нарязания на ситно пресен лук. Сервираме веднага.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало