Кулинарни рецепти » Круши Рокфор

 Круши Рокфор

Продукти: (за 4 порции)

• 4 узрели и сочни круши
• 1-2 стръка пресен лук
• 75 г сирене “Рокфор”
• 2 с.л. по-гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• сол, черен пипер
• средата на 1 зелена салата за подложка

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме листата зелена салата. Правим от тях подложка в салатиерата.

Изчистваме крушите от семките, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме ветрилообразно върху листата зелена салата.

Разбъркваме киселото мляко с олиото, прибавяме настъргания “Рокфор” и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Избъркваме хубаво.

Изсипваме сместа върху крушите и отгоре наръсваме с нарязания на ситно пресен лук. Сервираме веднага.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало