Продукти: 
•	2 глави целина
•	2 твърдо сварени яйца
•	10-12 маслини
•	3-4 с.л. олио
•	1-2 с.л. оцет
•	1/2ч.л. горчица
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с олиото. Оставяме я да престои 1 час и след това я смесваме с нарязаните на ситно яйца. 
Прибавяме почистените от костилките маслини и заливаме с разтворената в оцета горчица. Подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.
 
              Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
 
              Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
 
              Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
 
              Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...