Продукти:
• 1 буркан стерилизиран грах
• 1 глава целина
• 2-3 ябълки
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и целината и ги нарязваме на тънки ивички. Отцеждаме граха от консервата и го смесваме с целината и ябълките.
Разбиваме до побеляване олиото, лимоновия сок и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме и подреждаме в чиния за сервиране. Отгоре поръсваме ситно нарязан копър.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...