Продукти:
• 1 буркан стерилизиран грах
• 1 глава целина
• 2-3 ябълки
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и целината и ги нарязваме на тънки ивички. Отцеждаме граха от консервата и го смесваме с целината и ябълките.
Разбиваме до побеляване олиото, лимоновия сок и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме и подреждаме в чиния за сервиране. Отгоре поръсваме ситно нарязан копър.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...