Продукти:
• 1 морков
• 1 ябълка от кисел сорт
• 1 чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
За соса:
• 2 с.л. майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. кисело мляко
• магданоз и сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме моркова на ситно, нарязваме ябълката на филийки, чушката - на ивички. Смесваме ги с кашкавала.
Като разбиваме майонезата, прибавяме горчицата, киселото мляко и сол. Заливаме другата смес и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...