Продукти: 
•	5-6 картофа
•	1 ч.ч. орехови ядки
•	200 г печурки
•	1 к.ч. коняк
•	4-5 с.л. олио
•	1-2 с.л. оцет
•	1 кубче зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме. 
Нарязваме гъбите на филийки и ги сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме ги и ги смесваме с ядките и картофите, сварени и  нарязани на кубчета. 
Поръсваме стрития бульон и заливаме с олиото, разбито заедно с оцета. Внимателно разбъркваме.
 
              Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
 
              Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
 
              Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...