Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 моркова
• 100 г стафиди
• 1 портокал
• 3-4 с.л. майонеза
• лимонов сок
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме стафидите и ги заливаме с вряща вода. Оставяме ги да престоят десетина минути и ги отцеждаме. Обелваме портокала и го нарязваме на малки кубчета.
Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Прибавяме стафидите, портокала и майонезата. Подправяме на вкус с лимонов сок, захар и сол, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...