Кулинарни рецепти » Пъстра есенна салата

 Пъстра есенна салата

Продукти:

• 1 малка глава карфиол
• 2 картофи
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 опаковка майонеза
• 2 с.л. олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода обелените картофи, остърганите моркови и карфиола.

Нарязваме на кубчета картофите, морковите, краставичките и твърдо сварените яйца. Накъсваме карфиола на малки розички и смесваме всички продукти.

Прибавяме майонезата, посоляваме, подправяме с олио и лимонов сок, разбъркваме и оформяме салатата в чиния за сервиране.

Можем да използваме водата, в която сме варили зеленчуците, за приготвяне на супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало