Кулинарни рецепти » Салата от ряпа

 Салата от ряпа
/Казахстан/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г ряпа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ряпата, нарязваме я на тънки пръчици и я попарваме във вряла вода. Отцеждаме я много добре и я смесваме със ситно нарязания лук. Заливаме с олиото, подправяме с оцета и сол на вкус и разбъркваме.

Подреждаме салатата в чиния за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало