Продукти: 
•	1 к.ч. ориз
•	1 ч.л. краве масло
•	2-3 кисели краставички
•	2 сварени моркова
•	3 с.л. грах от консерва
•	300 г сварени гъби
•	2 с.л. олио
•	сокът от половин лимон
•	магданоз, джоджен
•	черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, отцеждаме и го смесваме с граха. 
Прибавяме ситно нарязаните гъби, моркови и кисели краставички. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан джоджен, подправяме с лимонов сок и олио и разбъркваме. 
Сипваме в подходяща чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
 
              Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
 
              Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
 
              Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...