Продукти:
• 1 ч.ч. суха бакла
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. олио
• сок от 2 лимона
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме баклата от вечерта, като във водата слагаме содата, за да омекне по-бързо. На сутринта я отцеждаме, измиваме я и я заливаме с 3 ч.ч. студена вода. Варим, докато зърната омекнат. Отцеждаме сварената бакла и я оставяме да изстине.
Нарязваме лука на ситно и го поръсваме върху баклата.
Счукваме чесъна с малко сол и го размесваме с баклата.
Разбиваме олиото с лимоновия сок и заливаме салатата с тази смес. Накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...