Продукти:
• 8-10 глави лук /около 400 г/
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• 1/2 к.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го изпичаме в умерена фурна. Оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки, които разпределяме в чиниите за сервиране.
Отгоре поръсваме нарязаните орехови ядки, нарязаните на малки кубчета яйца и ситно нарязания магданоз.
Поливаме салатата с олиото, което сме разбили до побеляване заедно с оцета и сол на вкус.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...