Продукти:
• 500 г извара
• 500 г червени чушки
• 2-3 домата
• 2-3 с.л. лимонов сок
• олио, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка.
Разбиваме с миксер изварата, към която сме прибавили 2 с.л. олио. Смесваме я с чушките. Посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок и подреждаме в чинии за сервиране.
Наръсваме отгоре със ситен магданоз и ограждаме с филийки червени домати.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...