Продукти:
• 300 г прясно зеле
• 2 моркова
• 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 листа босилек
• 7-8 маслини
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, които леко стриваме с малко сол. Слагаме го в широка чиния за сервиране и разстиламе отгоре настърганите моркови.
Поръсваме със ситно нарязаните магданоз, копър и листа от целина. Смесваме оцета с олиото, разбиваме сместа и заливаме салатата.
Накрая поръсваме ситно нарязания босилек и украсяваме с маслините.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...