Продукти:
• 2 картофа
• 1 червена чушка
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. тиквено семе
• 3 с.л.лимонов сок
• 4 стръка зелен лук
• 3 черни маслини
• 3 зелени маслини
• 1 скилидка чесън
• шарен пипер, зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 2-3 часа, сваряваме го в малко вода и го отцеждаме.
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубченца.
Наситняваме чушката, счукваме я с чесъна в хаванче и смесваме с нахута.
Тиквеното семе запържваме съвсем леко в тефлонов тиган с малко мазнина.
Наситняваме зеления лук, добавяме и него, напръскваме с лимоновия сок, объркваме всички продукти, като постепенно наливаме зехтина и ръсим подправките. Украсяваме с маслините.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...