Продукти:
• 2 картофа
• 1 червена чушка
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. тиквено семе
• 3 с.л.лимонов сок
• 4 стръка зелен лук
• 3 черни маслини
• 3 зелени маслини
• 1 скилидка чесън
• шарен пипер, зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 2-3 часа, сваряваме го в малко вода и го отцеждаме.
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубченца.
Наситняваме чушката, счукваме я с чесъна в хаванче и смесваме с нахута.
Тиквеното семе запържваме съвсем леко в тефлонов тиган с малко мазнина.
Наситняваме зеления лук, добавяме и него, напръскваме с лимоновия сок, объркваме всички продукти, като постепенно наливаме зехтина и ръсим подправките. Украсяваме с маслините.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...