Продукти: 
•	4 големи картофа
•	1 ч.ч. пъстър боб
•	5 стръка зелен лук
•	3 с.л. олио
•	3 с.л. оцет
•	1 с.л. по-сладникава лютеница
•	1 ч.ч. орехови ядки
•	1 к.ч. коняк
•	1 щипка сух джоджен
•	1 щипка суха целина
•	сол 
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме. 
Сваряваме боба, отцеждаме го и смесваме с ядките и картофите, сварени и  нарязани на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, лютеницата и подправките и внимателно разбъркваме.
 
              Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
 
              Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...