Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 малка краставица
• 1 шепа гъби
• 2 домата
• 2 с.л. вино
• 1/2 ч.л. вегета
• 2 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода, като поръсваме с лимоновия сок, за да не почернее. Гъбите, почистени и нарязани на дребно, сваряваме в малко вода. Краставицата нарязваме на кубчета.
Изваждаме изстиналия карфиол, накъсваме на розички и го прибавяме към гъбите и краставицата. Разтваряме вегетата в олиото и виното и заливаме салатата. Украсяваме с резенчета домати.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...