Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 малка краставица
• 1 шепа гъби
• 2 домата
• 2 с.л. вино
• 1/2 ч.л. вегета
• 2 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода, като поръсваме с лимоновия сок, за да не почернее. Гъбите, почистени и нарязани на дребно, сваряваме в малко вода. Краставицата нарязваме на кубчета.
Изваждаме изстиналия карфиол, накъсваме на розички и го прибавяме към гъбите и краставицата. Разтваряме вегетата в олиото и виното и заливаме салатата. Украсяваме с резенчета домати.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...