Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 малка краставица
• 1 шепа гъби
• 2 домата
• 2 с.л. вино
• 1/2 ч.л. вегета
• 2 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода, като поръсваме с лимоновия сок, за да не почернее. Гъбите, почистени и нарязани на дребно, сваряваме в малко вода. Краставицата нарязваме на кубчета.
Изваждаме изстиналия карфиол, накъсваме на розички и го прибавяме към гъбите и краставицата. Разтваряме вегетата в олиото и виното и заливаме салатата. Украсяваме с резенчета домати.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...