Продукти:
• 1 парче целина /около 150 г/
• 1 парче цвекло /около 200 г/
• 1 к.ч. едро смлени орехови ядки
• 100 г гъби
• 5 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 5 сурови жълтъка
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 бучка краве масло
• сол
• цели орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на тънки ивички и я сваряваме в подсолена вода, след което я отцеждаме.
Приготвяме сос от стритите твърдо сварени жълтъци, разбитите пресни жълтъци, олиото, оцета и сол на вкус.
Прибавяме към соса сварената целина и смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме в широка чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаното на филийки и сварено цвекло и задушените в маслото гъби. Украсяваме салатата с цели орехови ядки.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...