Продукти:
• 250 г леща
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• олио, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме лука на филийки, посоляваме обилно, изстискваме и изплакваме добре със студена вода.
Прибавяме към лещата заедно със счукания чесън. Разбъркваме салатата подправяме с черен пипер, олио и оцет.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...