Продукти: 
•	250 г леща
•	2 глави лук
•	2 скилидки чесън
•	олио, оцет
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода и я отцеждаме. 
Нарязваме лука на филийки, посоляваме обилно, изстискваме и изплакваме добре със студена вода. 
Прибавяме към лещата заедно със счукания чесън. Разбъркваме салатата подправяме с черен пипер, олио и оцет.
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
 
              Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
 
              Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
 
              Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...