Продукти:
• 2 глави червено цвекло
• 1 корен хрян
• 3 с.л. олио
• 10-15 маслини
• чубрица, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото във фурната, обелваме го и го настъргваме на едро ренде.
Настъргваме на ренде и хряна и ги смесваме с цвеклото. Подправяме с олиото, оцета, чубрица, кимион и сол на вкус.
Изсипваме салатата в голяма чиния и украсяваме с маслините.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...