Продукти:
• 2 глави червено цвекло
• 1 корен хрян
• 3 с.л. олио
• 10-15 маслини
• чубрица, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото във фурната, обелваме го и го настъргваме на едро ренде.
Настъргваме на ренде и хряна и ги смесваме с цвеклото. Подправяме с олиото, оцета, чубрица, кимион и сол на вкус.
Изсипваме салатата в голяма чиния и украсяваме с маслините.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...