Продукти: 
•	500 г червено цвекло
•	1 стрък пресен лук
•	1 стрък праз лук /бялата част/
•	по 2 ч.л. остра и сладка горчица
•	6-7 с.л. оцет
•	3 с.л. олио
•	1 щипка захар
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обеленото цвекло режем на филии.  Заливаме ги  с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят и варим в тенджера под налягане около 30 мин. 
Праза и лука режем на ситно. 
В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Разбъркваме, прибавяме лука и праза. 
Свареното цвекло вадим от водата, обливаме със студена вода, подреждаме в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.
 
              Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
 
              Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
 
              Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...