Продукти:
• 4 плоски правоъгълника сирене
• 2 картофа
• 100 г кашкавал
• 2 сварени белтъка
• 4 с.л. майонеза
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 3 с.л. прясно отцеден сок от червено цвекло
• 1 с.л. мастика
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. наситнени зелении
• 1 стрък копър
• 1-2 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Потапяме сиренето в цвекловия сок, за да го оцветим в розово. Ароматизираме го с лимонов сок и мастика.
Настъргваме сварените картофи, сварения белтък и кашкавала поотделно. Подправяме със счукания чесън и ситно нарязаните зелени подправки.
Върху оцветените в розово парчета сирене, редимпоследователно пластове от картофи и кашкавал, а накрая завършваме с белтъците.
Объркваме майонезата с ядките и отгоре шприцоваме роза от получената смес.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...