Продукти:  
•	8 едри картофа
•	1 глава червен лук
•	2 с.л. сок от портокал или от червен грейпфрут
•	с.л. лимонов сок
•	2-3 с.л. зехтин
•	1 ч.л. ананасов сок
•	капки сок от целина
•	1/2 ч.л. “Вегета”
•	7-8 зелени маслини
•	3-4 листа от мента
•	магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме лука и го поливаме с пресен сок от портокал и целина. 
Сваряваме картофите,  нарязваме ги на кубчета и изсипваме отгоре лука. Напръскваме със зехтина и сок от лимон и ананас, поръсваме с наситнените зелении и подправките и разбъркваме. 
Подреждаме салатата в плато и гарнираме със зелените маслини и листата от мента. 
 
              Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
 
              Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
 
              Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
 
              Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...