Продукти:
• 200 г сварен бял фасул
• 200 г царевица от консерва
• 150 г ориз
• 2 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 2 ч.ч. доматен сос
• 1-2 с.л. олио
• 1 зелена салата
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме чушките и лука на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедените царевица и фасул, наливаме доматения сос и задушаваме десетина минути. Оттегляме от огъня и оставяме сместа да изстине.
Покриваме чиниите за сервиране с листа от зелена салата и разпределяме отгоре ориза. Върху ориза слагаме бобената смес и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...