Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. бял боб
• 1 с.л. сода бикарбонат
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне. Малко преди да свалим от огъня – посоляваме.
Отцедеждаме сварения фасул и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.
Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме зехтина и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме боба с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...