Кулинарни рецепти » Салата от червено зеле с вино

 Салата от червено зеле с вино

Продукти:

• 500 г червено зеле
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. горчица
• 1-2 с.л. стафиди
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета. Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки.

Измиваме зелето, нарязваме го на дребно и го начукваме с дървено чукче, за да омекне. След това го заливаме с виното, посоляваме и прибавяме горчицата, стафидите, лимоновия сок и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После прибавяме ябълката и лука, разбъркваме и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало