Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с праз и маслини

 Салата от зрял фасул с праз и маслини

Продукти:

• 200 г стар фасул
• 1-2 стръка праз лук /бялата част/
• 1 шепа черни маслини без костилки
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2-3 с.л. зехтин
• прясно изцеден лимонов сок
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода до омекване. Изцеждаме го в гевгир и го объркваме с почистения и нарязан на ситно праз.

Отделно сваряваме измитите картофи и моркови, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Объркваме и тях в салатата. Накрая прибавяме маслините.

Поръсваме със сол и черен пипер и подправяме със зехтин и лимонов сок. Сервираме салатата след около 2 часа.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало