Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с праз и маслини

 Салата от зрял фасул с праз и маслини

Продукти:

• 200 г стар фасул
• 1-2 стръка праз лук /бялата част/
• 1 шепа черни маслини без костилки
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2-3 с.л. зехтин
• прясно изцеден лимонов сок
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода до омекване. Изцеждаме го в гевгир и го объркваме с почистения и нарязан на ситно праз.

Отделно сваряваме измитите картофи и моркови, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Объркваме и тях в салатата. Накрая прибавяме маслините.

Поръсваме със сол и черен пипер и подправяме със зехтин и лимонов сок. Сервираме салатата след около 2 часа.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало