Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с цвекло и ябълки

 Салата от зрял фасул с цвекло и ябълки

Продукти:

• 1 ч.ч. сварен бял фасул
• 1-2 ябълки
• 1 глава червено цвекло
• 3 с.л. олио
• 2-3 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме цвеклото, сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на кубчета. Обелваме ябълките и също ги нарязваме на кубчета. Прибавяме цвеклото и отцедения фасул.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и залимаме със смес от олиото и лимоновия сок. Разбъркваме внимателно и прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало