Продукти: 
•	600 г люти чушки /шипки/
•	5-6 домата
•	1 к.ч. олио
•	3 с.л. оцет
•	6-7 скилидки чесън
•	копър /магданоз/, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и леко ги запичаме. Отрязваме дръжките им наполовина. 
Подреждаме ги в чиния и ги заливаме със заливка, приготвена от настърганите на ситно ренде домати, счукания със сол чесън, олиото, оцета и ситно нарязания копър.
 
              Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
 
              Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...