Продукти: 
•	1 ряпа
•	500 г малки лукчета
•	3 с.л. олио
•	3 с.л. оцет
•	сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре лукчетата, изпичаме ги в умерена фурна, без да ги белим, и оставяме да изстинат. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Обелваме изстиналите лукчета и ги смесваме с ряпата. 
Приготвяме дресинг от оцета олиото и сол на вкус. Заливаме с него салатата и разбъркваме много добре.
 
              Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
 
              Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
 
              Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
 
              Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...